Daglig leder i Elden, Siri B. Gellein, har hatt travle dager for å holde spelet på Røros flytende under pandemien. I 2020 blei det forestillingene avlyst, slik som i de fleste, andre spel i Norge. Da sesongen 2021 sto for tur var spørsmålet om en skulle velge samme strategi som forrige år, eller prøve gjennomføre med strenge smittvernstiltak og heller våge å tenke nytt – sjøl om en starta med et underskudd og inntektene ikke ville bli fullgode med vanlig drift. Kompensasjonsordningen har vært haltende, det er vanskelig å sette opp billettprisene og leverandørpriser har steget. Gellein innrømmer at det har vært mye arbeid, men at det har vært helt riktig valg. – Det har vært viktig å viktig å ikke gå i glømmeboka, vi ville mista veldig mye med å gå tre år uten å
stimulere frivilligheta, da ville vi mista både kompetanse og rekruttering og vi er helt avhengig av den, forklarer hun. Nytenkingsarbeidet resulterte blant annet i en ny restaurant; Slagg. Restauranten gikk med overskudd og det besøkende var godt fornøyd med både maten og konseptet. Men til tross for gode tilbakemeldinger på et nytt restaurantkonsept, kloke scenografiske endringer som en tar med seg videre til neste år og ikke minst at at de ti forestillingene var godt besøkt, er Gellein mest spent på kommende sesong. -Markedsføring blir viktig, ettersom vi nå er i konkurranse med reiselystne nordmenn etter lang tid i unntakstilstand. Det er etter neste år vi veit om vi greier dette, sier Gellein avslutningsvis.